Dia Mundial de l’Activitat Física

allloro 4 abril 2012

El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya és un programa de promoció de la salut des de l’atenció primària mitjançant el consell i la prescripció d’activitat física. El PAFES impulsa per tercer any consecutiu la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física el proper 6 d’abril de 2012.

Des de l’any 2002 l’Organització Mundial de la Salut mitjançant resolució oficial “insta els Estats Membres a celebrar anualment un dia ‘Move for Health’ (per la teva salut, mou-te) per promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar”.

El missatge principal a transmetre és: Acumuleu 30 minuts d’activitat física moderada cada dia! http://www.pafes.cat/dia-mundial-activitat-física-30-minuts

Pel que respecta la Consorci Hospitalari de Vic des de el setembre de 2010 és va engegar la campanya “A la feina fem salut. Pugem escales!” col·locant adhesius a diferents llocs de l’Hospital General de Vic i amb el que es va voler incentivar, tant als professionals com als usuaris, a la pràctica d’activitat física i d’hàbits saludables per afavorir la salut en general, tant física com mental.

Amb motiu del dia mundial de l’activitat física, és important recordar a tothom que s’ha de dur a terme de forma regular activitats físiques adequades als seus gustos i la seva edat. En aquest sentit, el fet de pujar i baixar escales aporta un seguit de beneficis com augmentar  els nivells d’habilitat de les persones i millorar així la seva condició física, alhora que es combat el sedentarisme sense massa esforç.

Deixa el teu comentari