Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

allloro 15 novembre 2012

16 de novembre

El dia Mundial de l’EPOC és el 17 de novembre, data en què s’intenta promoure arreu del món una més profunda comprensió de la malaltia i una millor atenció als pacients. Segons els càlculs de l’OMS corresponents a 2004, hi ha 64 milions de malalts d’EPOC. L’OMS preveu que per al 2030 aquesta malaltia s’haurà erigit com la tercera causa més important de mortalitat en tot el món. Els principals factors de risc són el tabaquisme, la contaminació de l’aire, tant en espais tancats com a l’exterior, i la inhalació de partícules de pols i substàncies químiques en el lloc de treball.

El Dia Mundial, organitzar per la Iniciativa Mundial contra la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (GOLD), s’acompanya d’una sèrie d’activitats a càrrec de professionals de la salut i grups de pacients de tot el món.

Deixa el teu comentari