Dia Mundial de la Diabetis

allloro 13 novembre 2012

14 de novembre

Aquest esdeveniment anual serveix per generar en tot el món major consciència del problema que suposa la diabetis, del vertiginós augment per tot arreu de les taxes de morbiditat i de la forma d’evitar la malaltia en la majoria dels casos. El Dia Mundial de la Diabetis, instituït per iniciativa de la Federació Internacional de la Diabetis i l’OMS, se celebra el 14 de novembre per commemorar l’aniversari del naixement de Frederick Banting, qui, juntament amb Charles  Best, va tenir un paper determinant en la descoberta l’any 1922 de la insulina, hormona que permet tractar als diabètics i salvar-los la vida.

L’OMS estima que en el món hi ha 346 milions de persones amb diabetis, guarisme que molt probablement,  si no hi ha cap intervenció, per al 2030 s’haurà més que duplicat. Gairebé el 80% de les morts per diabetis es produeixen en països d’ingressos baixos o mitjans.

Deixa el teu comentari