Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

allloro 24 novembre 2012

25 de novembre

L’any 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 25 de novembre com a Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. La violència contra les dones i nenes constitueix un problema de proporcions pandèmiques. Com a mínim una de cada tres dones en el món han patit maltractament, ha estat forçada a mantenir relacions sexuals o ha patit alguna mena d’abús al llarg de la seva vida, generalment per part d’alguna persona coneguda.

Els defensors dels drets de les dones establiren a partir de 1981 el 25 de novembre com a dia contra la violència. La data commemora el brutal assassinat l’any 1960 de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana, per ordre del dictador dominicà Rafael Trujillo (1930-1961).

Es convida als governs, organitzacions internacionals i ONG a què aquest dia organitzin activitats per tal de promoure la consciència col·lectiva del problema. El Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona també constitueix el punt de partida dels 16 Dies d’Activisme contra la Violència de Gènere, que es perllonga fins el 10 de desembre, Dia dels Drets Humans.

Deixa el teu comentari