Dia Mundial de la Visió

allloro 13 octubre 2012

13 d’octubre de 2012

El Dia Mundial de la Visió se celebra el segon dijous d’octubre i té la finalitat de centrar l’atenció en la ceguesa, la discapacitat visual i la rehabilitació dels discapacitats visuals. El tema central d’aquest any és la salut ocular i l’accés igualitari a l’atenció ocular.

A nivell mundial, la major prevalença de discapacitat visual s’observa en les persones de 50 anys d’edat o més d’ambdós sexes. Encara que la majoria de les afeccions oculars que afligeixen a aquest grup poden tractar-se amb facilitat, com és el cas de les cataractes, en algunes parts del món encara hi ha que assolir que homes i dones rebin serveis d’atenció ocular de manera igualitària.

El Dia Mundial de la Visió se celebra a tot el món per totes les parts interessades en la prevenció de la discapacitat visual o la recuperació de la vista. Així mateix, és l’activitat de promoció més important per impulsar la prevenció de la ceguesa i la iniciativa mundial <<Visió 2020: el dret a veure>>, creda per l’OMS i l’Organisme Internacional de Prevenció de la Ceguesa.

Deixa el teu comentari