Dia mundial sense tabac

allloro 31 maig 2012

El 31 de maig de cada any, l’OMS celebra el Dia Mundial sense Tabac, per tal d’assenyalar els riscos que suposa el consum de tabac per a la salut i fomentar polítiques eficaces de reducció de l’esmentat consum. El consum de tabac és la segona causa mundial de mort, després de la hipertensió, i és el responsable de la mort d’un de cada deu adults.

L’Assemblea Mundial de la Salut va instituir el Dia Mundial sense Tabac l’any 1987 per cridar l’atenció mundial cap a l’epidèmia de tabaquisme i els  efectes letals. La celebració d’aquest dia és una oportunitat per destacar missatges concrets relacionats amb el control del tabac i fomentar l’observança del Conveni Marc de l’OMS per al Controls del Tabac. El consum de tabac és la principal epidèmia prevenible a la que s’enfronta la comunitat sanitària.

Deixa el teu comentari