Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit

allloro 13 abril 2012

Un accident greu de trànsit és un fet imprevisible, desestabilitzador i tràgic. Ningú està preparat davant aquesta experiència negativa. Les víctimes i familiars queden en una situació de gran vulnerabilitat i desorientació.

Per aplanar el difícil camí que cal recórrer després del sinistre i oferir informació i orientació objectiva i especialitzada, s’ha creat el Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT), adscrit al Servei Català de Trànsit.

Què és el SIAVT?

El nou Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit és un servei d’ajuda, orientació i informació a les víctimes i afectats per accident de trànsit.

Concretament, què ofereix el SIAVT?

Ofereix a les víctimes i familiars d’un accident de trànsit un servei d’ajuda, orientació i informació perquè puguin realitzar els tràmits necessaris, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent, i rebre suport i atenció psicològica en la recuperació personal i social davant un accident de trànsit.

Quan i com es pot fer ús del SIAVT?

L’equip de professionals del SIAVT dóna atenció a les víctimes i afectats per un accident de trànsit a través del telèfon 900 100 268 o mitjançant l’apartat de contacte. L’horari d’atenció és de 9 a 14 h i de 15 a 20 h de dilluns a divendres.

http://victimestransit.gencat.cat/index.php?mod=paginas&mem=home&relmenu=1195

Deixa el teu comentari