Vacunes per als adults

allloro 20 gener 2012

L’administració de vacunes no s’acaba a la infància. A l’edat adulta la vacunació continua. A més a més de l’administració de les dosis de record (vacunes sistemàtiques) s’inicia una nova fase quan l’individu s’incorpora a l’activitat professional. En aquesta etapa poden produir-se circumstàncies que requereixin més vacunacions, com és ara el cas de necessitar prevenció per a:

  • Determinades professions de risc.
  • Desplaçaments a països on hi ha malalties de les quals cal protegir-se.
  • Ferides accidentals que poden fer necessari avançar els records vacunals.

Vacunacions d’adults sistemàtiques

Amb el terme vacunes sistemàtiques ens referim a aquelles que és recomanable administrar a totes les persones sempre que no hi hagi una contraindicació que ho impedeixi. En contraposició, les vacunes no sistemàtiques serien aquelles l’administració de les quals es recomana solament a les persones que per les seves condicions particulars tenen més risc de patir la malaltia previnguda per la vacuna.

Actualment, a Catalunya, les vacunes sistemàtiques de l’adult són:

Vacunacions d’adults no sistemàtiques

Com ja s’ha indicat abans, són aquelles l’administració de les quals es recomana solament a les persones que per les seves condicions particulars tenen més risc de patir la malaltia previnguda per la vacuna.

Les més habitualment utilitzades a Catalunya són les següents:

http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir2011/doc11983.html

Deixa el teu comentari