Les patates fregides i el pes ideal

allloro 22 juliol 2011

Segons una investigació de l’Escola de Salut Pública de Harvard (EEUU), que ha analitzat el perquè les persones adultes sanes tendeixen a guanyar pes de mica en mica amb els anys, les patates fregides són l’autèntic enemic. També hi contribueixen a l’augment lent i progressiu de pes el consum habitual de refrescos ensucrats, de carns vermelles i processades i de cereals refinats. En conjunt, els resultats suggereixen que l’augment de pes no es degut només a la quantitat de calories que hi ha a les patates i a altres aliments, si no, bàsicament, a la qualitat dels carbohidrats que contenen. Sembla ser que els midons i els carbohidrats refinats tenen efectes similars als dels sucres a l’organisme. Són absorbits de forma ràpida i provoquen pics de glucosa i insulina a la sang i no indueixen els senyals d’atipament de manera tan eficaç com altres aliments. Per això inciten a menjar més en el següent àpat. La principal recomanació dels investigadors és millorar la qualitat dels carbohidrats de la dieta. No cal evitar-los, ja que han d’aportar el 55% de l’energia de la dieta, però si incrementar el consum de cereals integrals i moderar el consum de sucres, midons (abundants en les patates) i cereals refinats (com els del pa blanc, l’arròs no integral o cereals per a l’esmorzar baixos en fibra). Els resultats han estat publicats a la revista

The New England Journal of Medicine

 

Deixa el teu comentari