Factors de risc Càncer de Boca i esòfag

allloro 18 juny 2011

Factors de risc no modificables

  • Malaltia d’esòfag de Barrett: Trastorn en què es modifica la mucosa del terç inferior de l’esòfag a causa de l’acció repetitiva per reflux freqüent dels sucs àcids gàstrics sobre l’esòfag (pas del contingut de l’estómac a l’esòfag).

Factors de risc modificables (factors associats als estils de vida)

  • El tabac és el principal factor de risc. Les substàncies que conté el tabac en qualsevol de les seves modalitats de consum irriten la mucosa i debiliten la pressió de l’esfínter inferior de l’esòfag, cosa que facilita el reflux gastroesofàgic, que pot donar lloc a un esòfag de Barrett. 
  • Consum d’alcohol: El consum d’alcohol augmenta el risc de càncer d’esòfag. La combinació de l’hàbit de fumar amb el consum d’alcohol augmenta molt més el risc de càncer d’esòfag
  • Higiene oral i dental deficient: L’escassa higiene bucal i les zones de rascada causades per les pròtesis dentals mal ajustades es relacionen amb aquests tipus de càncer.

INFERMERA VIRTUAL: http://www.infermeravirtual.com/ca-es/problemes-de-salut/malalties-transtorns/cancer/informacio-relacionada.html 

Deixa el teu comentari