Mou-te amb Michelle Obama i Beyoncé

allloro 26 maig 2011

“L’exercici, moure’s i ballar pot ser divertit, per suposat més divertit que estar davant la televisió”. Aquests va ser el missatge de Michelle Obama fa pocs dies en una acció concertada de més de 600 escoles a USA i Japó que es van moure al ritme de Beyoncé, dins la campanya “Mou-te” “let´s move”.
És interessant entrar a la pàgina web de la campanya, orientada a promocionar una alimentació saludable i l’augment de l’activitat física. “Let´s move” proposa un abordatge integral per abordar el problema de l’obesitat en els nens (família, col•legi, comunitat, etc.), cosa que no és nova i es fa a molts països. El que sí que em sembla pràctic és que la campanya està dirigida a coses que es poden fer, a entrar en acció “Take Action” per assolir els objectius, amb diferents activitats i recomanacions dirigides: Als pares, als nens, a les escoles, als líders de la comunitat, als cuiners i als ajuntaments.

Tampoc s’obliden dels proveïdors de cures sanitàries i ens recomanen: fer del càlcul de l’IMC una rutina a les nostres consultes, prescriure activitat física, ser líders a la nostra comunitat, parlar als nostres pacients de la importància de la lactància materna i els primers aliments, i que ens unim a la campanya. Com no podia ser d’altra manera han comptat amb l’American Academy of Family Physicians. També podeu llegir un resum de la campanya amb  español.
Amb més de 5 milions de visites, el vídeo oficial de la campanya està arrassant a You Tube. El missatge està arribant a molta gent mitjançant la música i el   vídeo de Beyonce, que fins i tot, en certs moments,  té ritme llatí. Genial la imatge final en la que es menja una poma.
Tots a moure’s
A Espanya tenim alguna cosa similar a aquesta campanya, l’estratègia   NAOS però, la veritat, menys rítmica i més avorrida.

Secretaría PAPPS, semFYC

Deixa el teu comentari