Increment dels casos de xarampió

allloro 11 maig 2011

Durant l’any 2011 s’han notificat 80 casos de xarampió a Catalunya, majoritàriament a partir de primers del mes de març. Del total de casos confirmats, una tercera part ha requerit hospitalització, amb bona evolució general. Es tracta majoritàriament d’adults joves no vacunats, atès que en aquestes edats el risc de complicacions és més elevat. Situacions similars a la de Catalunya – on s’havia eliminat el xarampió autòcton l’any 2000 – s’estan observant en altres CC.AA. L’increment és conseqüència de la gran mobilitat de persones, especialment entre països de la UE i, per tant, de la reintroducció del virus del xarampió. Per aquest motiu, és molt important mantenir unes bones cobertures de vacunació en la població administrant les 2 dosis corresponents de la vacuna triple vírica (xarampió, parotiditis i rubèola) als 12 mesos i als 4 anys, segons el calendari vacunal. També és recomanable administrar aquesta vacuna a les persones adultes de menys de 45 anys que no hagin estat vacunades contra el xarampió i que no tinguin constància d’haver patit la malaltia. Les vacunes estan disponibles de forma gratuïta en tots els centres de salut.
Font Aprop ICS

Deixa el teu comentari