El poder guaridor del riure

allloro 13 maig 2011

Es coneix com a “risoteràpia” una estratègia o tècnica psicoterapèutica que tendeix a produir beneficis mentals i emocionals mitjançant el fet de riure.  No es pot considerar una terapia, perquè no cura les malalties per ella mateixa, però, en alguns casos, produeix sinèrgies positives amb les cures practicades.

En general, es tracta de que les sessions de “risoteràpia” es duguin a terme en grup, aprofitant el contagi de persona a persona, perquè riure en grup no és el mateix que fer-ho sols: d’aquesta manera, l’efecte grupal estimula els qui normalment no riurien. 

Per tenir una vida sana, és important aprendre a riure’s d’un mateix, de les capacitats limitades de l’ésser humà i de la vida.  Precisament un metge: Patch Adams ( hi ha una película amb el mateix nom) és un gran impulsor de la “risoteràpia” a tot el món.
Sens dubte l’optimisme, la creativitat, l’humor i l’adaptabilitat a l’estress, són emocions positives que poden ajudar a millorar la nostra salut i la dels nostres pacients.
Per a més informació podeu llegir a Medicina Clínica l’article de Febrer de 2011 “La risa como tratamiento médico: una opción complementaria/alternativa en educación y atención sanitarias”
 
Secretaría PAPPS, semFYC

Deixa el teu comentari