Examen periòdic de les mames

allloro 16 abril 2011

G) PARTICIPAR EN PROGRAMES DE SCREENING DE CÀNCER

Examen periòdic de les mames. A les revisions ginecològiques el ginecòleg fa un examen de les mames i les aixelles amb l’objectiu de descartar alteracions palpables. La dona s’hauria de fer l’autoexploració de les pròpies mames de manera periòdica.

Perquè l’autoexploració sigui eficaç, el millor moment per fer-la és una setmana després de finalitzada la menstruació, que és quan les mames no estan sensibles ni inflamades, o un dia fix al mes quan la dona té la menopausa. L’exploració de les mames no ha de ser interrompuda durant l’embaràs o la lactància. Tenir implants a la mama tampoc és motiu per deixar de fer-la. Per fer la inspecció i la palpació mamària cal una bona il·luminació, un mirall i un llit per poder estirar-se. Si durant l’autoexploració o a la revisió ginecològica s’aprecia qualsevol alteració, no sempre és deguda a un càncer de mama, també la poden produir malalties benignes de la mama.

INFERMERA VIRTUAL: http://www.infermeravirtual.com/ca-es/problemes-de-salut/malalties-transtorns/cancer/informacio-relacionada.html

Deixa el teu comentari