AFECTIVITAT en l’adolescent

allloro 14 juliol 2010

Tots sabem que l’adolescència és un moment de canvis importants en l’ésser humà. Canvis que no només són físics sinó també Psicològics pel fet que és un trencament amb la infància, un desig de compartir i experimentar amb els amics, amb temes com la sexualitat i l’amistat. Ganes de pertànyer a un grup i identificar-se amb aquest grup, ser acceptat pels demés.
La sexualitat, l’afectivitat, l’estimació i el desig incideixen d’una manera molt important en el seu creixement com a persones i el seu desenvolupament psicològic i emocional.
L’afectivitat podríem dir que és més que una paraula, es un sentiment que ens acompanya en una mirada,és la comunicació amb els altres d’una manera afable,amb tendresa, desitjar i ser desitjat, estimar i ser estimat.
La possibilitat de compartir, comunicar-se  mitjançant paraules, gestos, mirades, amb respecte, amb estimació cap els altres , això jo crec que és afectivitat.
Si ens sentim estimats i sabem estimar i respectar als demés serem més feliços i sabrem donar afectivitat.
Els adolescents necessiten sentir-se estimats. Si els donem afecte ells també el podran donar en el futur. Nosaltres som una referència per ells pertant ells aprenen de nosaltres.
Poder parlar de sentiments amb els adolescents , escoltar amb una actitud receptiva , entendre que el que et diuen és molt important per ells, utilitzar l’empatia , els ajudarem a que ells mateixos vagin trobant el seu lloc dins d’aquest mon .
“Allò que pares i mares fem sempre serà molt més decisiu per als fills que no pas allò que diem”

Montse Sánchez, infermera ABS Vic Nord

Et recomanen: Les primeres vegades” Departament Salut

http://www.gencat.cat/salut/depsalut/pdf/primvegades.pdf

Deixa el teu comentari