ART-ABAC vist per la guanyadora d’aquest any

allloro 22 juny 2010

A principis d’any, des de l’associació d’Art tabac, amb col·laboració amb organitzacions com Osona contra el Càncer i l’hospital general de vic, s’ha promogut un concurs artístic. Aquest concurs es buscava en  una imatge que mostres com seria el món sense el tabac, i el desacord dels adolescents per aquest producte. Des de Art tabac es varen posar en contacte a través de diferents persones vinculades a la sanitat, com és la infermera Laura Vila ( metgessa que ens visita en aquest centre), per tal de que els alumnes de 2n d’Eso creessin aquest cartells.

Després d’una gran participació en diferents centres de Catalunya, i la rebuda de 150 fotografies, es varen seleccionar 10 imatges definitives, de les quals 3 d’elles provenien d’alumnes de l’IES Taradell ( Judit Bañeres, Judit Altimir i Anna Morales de 2n Eso C ). Finalment, una d’aquestes alumnes va ser escollida com a guanyadora, al presentar una imatge titulada “Deixa’l penjat” i en la que apareix un paquet de tabac penjat d’un arbre. L’autora d’aquesta imatge, Anna Morales de 2nC, pretenia transmetre un missatge als adolescents els quals deixen penjats als estudis, família o amics per el tabac i que aquest comportament és erroni.

El dia 27 de maig a la 13.00 h. es va fer entrega d’aquest premi, a l’hospital de Vic, després d’unes xerrades realitzades per especialistes del camp del càncer de pulmó. Aquest acte demanava una reforma de la legislació actual que regula el consum i la venda de tabac. A continuació es va fer entrega del primer premi, escollit per els membres del jurat, que consistia en una càmera fotogràfica digital. Per concloure l’actor Ramón Godino (Rai al cor de la ciutat), va presentar un petit text que tractava sobre els problemes per deixar de fumar i els avantatges d’aconseguir-ho.

Qui vulgui veure les imatges finalistes del concurs i la guanyadora pot adreçar-se a la pagina web ; – www.alloro.com/arttabac

Deixa el teu comentari