Avui 31 maig: Dia Mundial sense Tabac 2010

allloro 31 maig 2010

Aquest any el lema és: “Gènere i tabac: la promoció del tabac adreçada a les dones”

Les dones i els nadons estan afectats especialment pel tabaquisme

El perfil de les dones que fumen
Malgrat que el consum de tabac entre les dones ha començat a disminuir, encara fuma un 24,3% de les dones de Catalunya. El perfil bàsic de les fumadores és el d’una dona al voltant dels 35 anys, de classe mitjana, que fuma unes 11 cigarretes al dia. Les noies adolescents, d’edats entre 14 i 18 anys, fumen més que els nois.
Cada any moren, aproximadament, 1.700 dones a Catalunya, per causa del consum de tabac (entre 4 i 5, cada dia). Entre els anys 2005 i 2010, ha baixat en 2.950 el nombre de les dones gràvides que fumen a l’inici de l’embaràs. Les dones que deixen de fumar són més joves que els homes (amb 42 anys enfront dels 54 ) i fumen menys.

Els nadons fills de progenitors que fumen tenen una alta exposició al fum del tabac
Un estudi fet en 1.124 nadons fills de progenitors que fumen mostra que més d’un 70% d’aquests infants està exposat al fum del tabac. Els bars i els domicilis són els llocs on hi ha les principals fonts d’exposició. El consum domiciliari és important, amb independència de la zona on es fumi. El nivell d’exposició està més relacionat amb el consum de la mare.

Deixa el teu comentari