El Govern posa en marxa el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut que lluita contra el sedentarisme (1era Part)

allloro 17 agost 2009

El programa implanta el consell i la prescripció de l’activitat física a l’atenció primària per prevenir l’aparició de malalties

El passat mes de febrer, el Govern de la Generalitat va posar en marxa un programa d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), per lluitar contra el sedentarisme i prevenir l’aparició de determinades malalties a través de la pràctica esportiva. El Pla, impulsat conjuntament pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport, implanta el consell i la prescripció de l’activitat física a l’atenció Primària amb l’objectiu que es converteixi en una eina terapèutica d’utilització habitual i alhora de promoció de la salut. I és que el sedentarisme és un dels principals factors de risc que contribueixen a l’aparició de malalties cròniques. Els ajuntaments col·laboren a través de l’oferta d’activitat física saludable i recursos esportius municipals. A Catalunya, segons l’Enquesta de Salut Pública de 2006, el 24% de la població adulta és totalment sedentària.

La inactivitat física és un dels deu factors de risc que contribueixen a l’aparició de malalties cròniques, que són la principal causa de mort als països desenvolupats. En concret, les malalties cardiovasculars, el càncer, l’obesitat o la diabetis del tipus 2 causen el 60 per cent del total de morts. De fet, a Catalunya les malalties cardiovasculars són la principal causa de morbiditat i mortalitat. Davant d’això i dels elevats índexs de sedentarisme, el Govern ha considerat necessari situar com a prioritaris la prevenció de la malaltia i la promoció d’estils de vida saludables.

Amb aquest objectiu, ha posat en marxa aquest passat mes de febrer el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut. Un programa que va destinat especialment a la població adulta, sedentària i amb factors de risc cardiovascular, als quals metges i infermeres donaran consell sobre els beneficis de realitzar activitat física de forma regular i els prescriuran el tipus d’activitat física més adequat en funció de les condicions físiques i de la patologia a tractar o prevenir.

http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/premsa/pafes09.pdf

Deixa el teu comentari