DUBTES I MITES QUE ES PLANTEGEN QUAN ES DEIXA DE FUMAR

allloro 22 maig 2009

EL MEU AVI FUMAVA COM UNA XEMENEIA I VA VIURE  90 ANYS
Va tenir sort. No es pot predir que morirà a causa del tabac, però el tabaquisme és la primera causa de mort evitable de l’estat espanyol i hi ha moltes malalties greus associades al consum de tabac.

D’ALGUNA COSA HAIG DE MORIR
És un mite pensar que el tabac mata ràpidament, les malalties associades al consum de tabac sovint són causa d’anys de patiment i d’invalidesa.

ÉS L’ÚNIC PLAER DE LA MEVA VIDA
Potser que s’ho facin mirar, ja,ja,ja. Un cop superat l’hàbit tindrem d’altres plaers: com el plaer del gust, de l’olfacte, de la resistència en l’exercici…..

ÉS MÉS PERILLOSA LA CONTAMINACIÓ QUE EL FUMAR
El fum del tabac conté un concentració d’alguns productes tòxics, 400 vegades superior als nivells màxims permesos en el medi ambient.

ARA ÉS MAL MOMENT PER DEIXAR-HO
Hi ha moments no gaire bons per deixar-ho, per exemple en èpoques d’exàmens, de més feina, però estiguem alerta, és molt fàcil anar trobant excuses.

SI DEIXO DE FUMAR, M’ENGREIXARÉ
No tothom s’engreixa.  Si t’engreixes poden ser pocs quilos i es poden perdre al cap de poc temps (podem vigilar una mica amb el menjar, fer més exercici i evitar picar). Hem de pensar que els riscos de salut deguts al tabac són més alts que un petit augment transitori de pes, fins i tot són superiors a una obesitat.

ARA TINC MÉS TOS QUE QUAN FUMA
Al voltant del 20% dels fumadors diuen que tenen més tos, potser degut a l’increment de la capacitat ciliar per treure mucositats, per tant, és una recuperació dels mecanismes de defensa dels pulmons.

TINC INSOMNI
Si està relacionat amb la dependència a nicotina, desapareixerà al cap de 2 o 3 setmanes. Ens pot ajudar no prendre begudes estimulants a partir de la tarda, fer exercicis de relaxació i prendre alguna infusió…

Ana Garcia, infermera de l’ABS de Manlleu

Deixa el teu comentari