RESPOSTES A LES PREGUNTES DEL BLOG

allloro 22 abril 2009

1.- L’Andrea ens demana: Que vol dir alimentació vegetariana? poden menjar ous?

 La dieta vegetariana prescindeix totalment de carn i peix. Es basa en el consum de cereals integrals, llegums, fruites i verdures. Dins d’aquesta practica poden haver-hi diferents tendències:
· Ovo lacto vegetariana: consumeixen ous i productes làctics  però no carn ni peix. Es la variant més comuna en la cultura occidental.
· Lacto- vegetariana: consumeixen productes làctics però no carn, peix ni ous.
· Vegetarians estrictes: no consumeixen ni ous, ni làctics i eviten el us de productes d’origen animal com les robes de vestir provinents d’aquests: llana, seda etc.
· Crudivores: consumeixen aliments crus i mai cuinats.

Lluïsa Gorrindo (infermera i terapeuta)

2.- Aquesta es la pregunta que ens fa la MontseAquestes dietes vegetarianes que estan tan de moda entre la gent més jove, poden comportar perills per a la salut? Caldria algun tipus de suplement vitamínic o proteic per compensar?

Les proteïnes són essencials per al creixement i tenen un paper molt important en tots els processos biològics del cos. Estan compostes per unes molècules anomenades AMINOÀCIDS que són les encarregades de donar forma i funcionament particular en l’organisme, per ex: la contracció muscular, la protecció immune , i la transmissió dels impulsos nervioso. Pel fet de ser vegetarià no vol dir que li falti proteïna a la seva dieta, si aquesta la fa equilibradament.
La majoria dels vegetals tenen un percentatge de proteïna. La proteïna en excés pot ocasionar problemes de salut ,i per això, un dels beneficis de la dieta vegetariana equilibrada és que conté proteïna adequada i no excessiva. Les fonts de proteïna en una dieta vegetariana es poden obtenir de: llegums, tofu (derivat de la soja) llet i iogurts de soja, ous biològics, fruits secs., formatge fresc, cereals integrals : arròs civada, blat. Si una persona que segueix una dieta vegetariana té carències d’aquests aliments, és recomanable que faci un suplement d’aminoàcids, però sempre com a últim recurs i amb el consell d’un bon professional expert en dietètica i nutrició.

Lluïsa Gorrindo (infermera i terapeuta)

Deixa el teu comentari