El menú del divendres

allloro 20 febrer 2009

arros

Proposta de menú
Arròs amb carxofes i bolets
Llom guisat amb prunes
Rodes de taronja amb xocolata calenta i pinyons

Arròs amb carxofes i bolets
Una recepta senzilla i saborosa que compta amb ingredients com la carxofa, la flor de l’hivern i els bolets que probablement heu recollit durant la tardor i que ara, ja secs, guardeu com un petit tresor al rebost.
Ingredients per a 4 persones
300 g d’arròs
1 ceba gran
3 carxofes mitjanes
1 paquet de bolets secs (25-30 g)
4 cullerades d’oli d’oliva

Preparació
En primer lloc cal posar els bolets a remull en aigua freda i al foc. Quan l’aigua bulli retireu-los i escorreu-los. Peleu i piqueu la ceba ben menuda i també netegeu i talleu les carxofes. En una cassola de fons gruixut poseu l’oli, la ceba i una mica més tard les carxofes, deixeu-ho coure a foc lent i tapat. Quan la ceba estigui ben trasparent, poseu-hi els bolets, salteu-los i més tard afegiu-hi l’arròs i remeneu-lo. Afegiu-hi l’aigua dels bolets (aproximadament dues vegades més d’aigua que d’arròs) i poseu la cassola al forn prèviament escalfat, durant uns 15-16 minuts. Traieu-la del forn, tapeu-la i deixeu reposar 5-8 minuts.
En aquesta preparació es poden fer servir també bolets frescos: rovellons, llanegues, gírgoles, fredolics i… encara millor si disposeu de diferents tipus de bolets
Comentari dietètic
El plat que avui us proposem és una preparació rica en midons procedents de l’arròs i també en minerals i fibres proporcionades pels bolets i les carxofes. A part de l’oli utilitzat, els ingredients no aporten greixos, per la qual cosa podem considerar que és un plat amb molt poc greix.
Per tal de disminuir el contingut energètic de la preparació, es pot utilitzar meyns quantitat d’arròs i incrementar-ne la proporció de verdures (carxofes i bolets), així com afegir-hi menys oli per al sofregit i deixar que es cogui més al vapor.
És un plat adequat per a persones que hagin de controlar el consum de greixos, el consum de sal, i també per a persones amb diabetis, sempre que mesurin la quantitat d’arròs.
Pot ser un recepta de molt bona acceptació tant per als grans com per als més petits de la casa.

Deixa el teu comentari