El menú del divendres

allloro 13 febrer 2009

conill

Proposta de menú
Sopa de ceba gratinada
Conill a la vinagreta amb guarnició d’escarola i magrana
Macedònia de mango i kiwi

Conill a la vinagreta
Ingredients per a 4 persones
1 conill mitjà, tallat a trossos petits
1 ceba
6 o 8 grills d’all
Oli d’oliva i un pom d’herbes aromàtiques (romaní i far ig ola)
Un vas petit de bon vinagre (balsàmic de Mòdena)
Unes fulles d’escarola i 1 cullerada sopera de magrana


Preparació
En una cassola, preferiblement de fang, poseu-hi un bon fons d’oli i sofregiu-hi, a foc lent, els alls pelats i tallats. Quan estiguin ben daurats, retireu-los de l’oli i reserveu-los. Daureu, al mateix oli, el conill trossejat, fins que est ig ui ben rossejat. Llavors, retireu-lo i espereu uns moments, fins que l’oli baixi de temperatura. Afegiu-li un vas petit (mida de cafè) de vinagre de qualitat.
Tritureu els alls al morter i reduïu-los a puré; afegiu-los a la vinagreta i incorporeu-hi el conill i el pom d’herbes aromàtiques. Si cal, afegiu-hi un vaset de brou. Deixeu-ho coure uns 6 – 10 minuts, a foc molt lent, perquè tot es barregi bé.
Serviu-ho amb una guarnició d’escarola i magrana.

Comentari dietètic
El nutrient més destacat del conill són les proteïnes ( ig ual com a la resta de les carns). La de conill es considera com una carn blanca, molt magra; però, alhora, melosa i de fàcil digestió. La principal diferència entre el conill de granja i el de bosc és que el segon sol ser de mida més gran, amb carn més vermella, més saborosa, però més eixuta.
Aquesta preparació és molt baixa en greixos i adequada per a qualsevol proposta dietètica, ja que pels ingredients que s’hi utilitza, és molt saborosa.

Deixa el teu comentari