100.000 pebrots contra el càncer

allloro 3 febrer 2017

La Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) i Condis Supermercats impulsen la campanya per recaptar fons per als programes de suport i atenció als malalts amb càncer i les seves famílies 

  • Els dies 3 i 4 de febrer 450 establiments Condis de Catalunya distribuiran 50.000 bosses amb dos pebrots solidaris cadascuna a un preu simbòlic d’1,5 euros, amb la col·laboració de més de 600 voluntaris de tota Catalunya

 Durant la presentació de la campanya, Xantal Llavina i Quim Masferrer han cuinat una coca de recapte amb el pebrot com a principal ingredient

 Barcelona, 2 de febrer del 2017.- Avui s’ha presentat la III edició de la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per les entitats de la FECEC – Junts contra el càncer i Condis Supermercats, que compta amb la col·laboració de més de 600 voluntaris de tota Catalunya. La iniciativa es desenvoluparà demà divendres i dissabte, 3 i 4 de febrer, als 450 establiments Condis de Catalunya, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer).

En aquesta ocasió, apadrinen la campanya: la periodista Xantal Llavina, l’actor i presentador Quim Masferrer, l’investigador Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), i el meteoròleg Francesc Mauri. A l’acte de presentació també hi ha participat el vicepresident primer de la FECEC i director d’Oncolliga, Francesc Viñas, i la Consellera Delegada de Condis, Pilar Condal.

Durant la presentació, Xantal Llavina i Quim Masferrer han preparat una recepta solidària amb l’ajuda de la resta de padrins: una coca de recapte amb el pebrot com a principal ingredient.

 “Posem-li pebrots al càncer” té com a objectiu fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC. Les aportacions recollides es destinaran íntegrament a projectes de suport i atenció als malalts oncològics i les seves famílies. 

 Per tal d’aconseguir una bona recaptació, els més de 600 voluntaris participants oferiran, demà i dissabte, una bossa amb dos pebrots, un de verd i un de vermell -que aporta la companyia Bio Poniente, col·laboradora de la campanya- a canvi del preu simbòlic d’1,5 euros.

 Segons Pilar Condal, “un any més, estem orgullosos de poder organitzar aquesta iniciativa solidària i contribuir a la valuosa tasca que desenvolupa FECEC amb els pacients que pateixen càncer i les seves famílies. Des de Condis volem transmetre el nostre agraïment a totes aquelles persones que han col·laborat a la campanya en edicions anteriors i les animem a participar novament, comprant bosses de pebrots solidaris, així com a tots aquells que encara no ho hagin fet. Gràcies a la vostra col·laboració, i a la dels més dels 600 voluntaris, una iniciativa com aquesta és possible”.

Per la seva part, Francesc Viñas ha destacat que “des de la FECEC, portem 16 anys integrant esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. Aquesta campanya  ajuda a conscienciar la població sobre les necessitats de les persones amb càncer i els seus familiars i els serveis que realitzem les entitats de la FECEC, com Oncolliga, per millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones amb càncer i els seus familiars. Junts podem fer molt més”.

Al seu torn, el Dr. Manel Esteller ha parlat de les causes del càncer, destacant que “avui diagnostiquem més casos de càncer, sobretot a causa de l’envelliment de la població ja que, amb el pas del temps, hi ha més probabilitats que es produeixin lesions en el nostre material genètic associades amb l’aparició de tumors”. Per això, les mesures de prevenció “han d’evitar danyar el nostre ADN: deixar de fumar eliminaria un de cada tres tumors al món”.

 A més, “en oncologia, cada cop més, s’estan incrementant els tractaments a la carta on, en funció del tipus de lesió molecular i cel·lular del pacient, s’utilitza un fàrmac o un altre: avui aquests tractaments constitueixen el 30% del total, però aniran augmentant com l’escuma. Als mateixos s’hi sumaran, segurament, els fàrmacs epigenètics que canvien l’activitat del nostre ADN, ja aprovats pel seu ús en subtipus de leucèmia i limfomes. Esperem que s’estengui també a tumors sòlids com el càncer de mama, pulmó o còlon”.

 Condisline.com també oferirà pebrots solidaris

 Els usuaris del súper online “Condisline.com” podran adquirir la seva bossa de pebrots solidaris durant els dies 3 i 4 de febrer. Com a anteriors edicions, està previst que la campanya tingui una important difusió a les xarxes socials. D’aquesta forma, els ciutadans estan convidats a pujar les seves fotografies amb la bossa de pebrots tant al Facebook com al Twitter de la FECEC i de Condis (@condislife), amb el hasthtag #pebrotscancer, així com a l’Instagram de Condislife.

 Aquesta acció se suma a altres iniciatives que es desenvolupen amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, seguint el codi europeu, dirigit a prevenir la malaltia (http://cancer.gencat.cat/ca/ciutadans/prevencio/codi_europeu/).

El voluntariat que col·labora en la iniciativa prové de les pròpies entitats, així com d’una important crida a la que s’han afegit diferents ajuntaments, hospitals, institucions i empreses: La Caixa, Kern Pharma, SAGE, Creu Roja, Universitat de Barcelona, entre d’altres. En paral·lel, cal afegir que Condis també fomenta la solidaritat entre el seu personal i col·laboradors, que hi participen des dels punt de venda i des de la plataforma central.

 Condis Supermercats

 Condis, amb més de 50 anys d’història, és una de les empreses capdavanteres del sector dels supermercats a Catalunya, amb un àmbit d’ actuació que també arriba a la Comunitat de Madrid i Zona Centre. La seva xarxa de més de 490 establiments, que sumen una superfície de venda superior als 200.000 m2, inclou tant botigues pròpies com franquiciades, apartat en el que Condis és una de les companyies que lidera el rànquing espanyol per volum de facturació.

 En RSE, Condis porta a terme una actuació proactiva i integrada dins el seu core business, on destaquen diverses accions en els àmbits corporatiu, laboral, mediambiental i social. En aquest sentit Condis desenvolupa projectes de gestió Corporativa i de Bon Govern, de cohesió i desenvolupament intern, de sostenibilitat mediambiental i de responsabilitat envers la Societat.

 La FECEC – Junts contra el Càncer

La FECEC, junts contra el càncer és una entitat de segon nivell que agrupa 15 organitzacions que treballen per a millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer i de les seves famílies. Es va constituir el 2001 i va néixer amb la vocació d’integrar els esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. L’entitat és cens d’informació i dóna servei a les entitats federades, a la vegada que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic, desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció, supervivents i recerca psicosocial.

Formen part d’aquesta entitat les següents organitzacions a Catalunya: AFANOC, Associació Catalana d’ Ostomitzats de Catalunya, Associació Fènix Solsonès, Oncolliga Lleida, Fundació Josep Carreras, Fundació DKMS, Fundació Enriqueta Villavecchia, Fundació Roses contra el càncer, Fundació Oncolliga Girona, Fundació Oncolliga, Fundació Oncovallès, Grup Àgata, OncoCardedeu – Baix Montseny, Vilassar de Dalt contra el càncer, Osona contra el càncer i la Lliga contra el càncer de Tarragona i Terres de l’Ebre.

Per més informació:
Atrevia

93 419 06 30

Laura García: lgarcia@atrevia.com