Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

allloro 23 setembre 2012

El 10 de setembre, Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, es fomenta arreu del món compromisos i mesures pràctiques per prevenir suïcidis. Cada dia hi ha en promig gairebé 3000 persones que posen fi a la seva vida, i com a mínim 20 persones intenten suïcidar-se per cadascuna que ho aconsegueix.

Amb el patrocini de l’Associació Internacional per a la Prevenció del Suïcidi, l’OMS i els seus col·laboradors preconitzen una teràpia adequada i mesures de seguiment per a aquells que han intentat suïcidar-se, juntament amb un tractament més mesurat del suïcidi per part dels mitjans de comunicació.

És necessària una tasca mundial de conscienciació de què el suïcidi és una de les grans causes que es poden prevenir de mort prematura. Els governs han d’elaborar marcs normatius per a les estratègies nacionals de prevenció del suïcidi. A nivell local, les declaracions polítiques i els resultats de la investigació s’han de plasmar en programa de prevenció i activitats comunitàries.

Deixa el teu comentari