Dia Mundial de l’Aigua

allloro 23 març 2012

Avui, 22 de març, se celebra el dia Mundial de l’Aigua i aquest any 2012 està orientat a cridar l’atenció internacional sobre l’alimentació i la seva relació amb l’aigua. El lema amb que l’ONU ha treballat és “Aigua i Seguretat Alimentària” i expressa dos conceptes estretament relacionats, les deficiències dels quals estan generant greus crisis en extenses i cada vegada més nombroses zones del món.

Segons l’ONU, “existeix seguretat alimentària quan qualsevol persona pot satisfer les seves necessitats dietètiques per poder tenir una vida activa i sana, i l’aigua és un dels factors fonamentals per la producció d’aliments.

Pel que fa el Consorci Hospitalari de Vic tota l’aigua que consumeix  prové de la xarxa de subministrament municipal. Aquest consum es destina a tasques de neteja d’instal·lacions, instrumental, usos higiènics, cuina i sistemes de refrigeració, entre d’altres.

Cada any es fa un control  exhaustiu del consum i un estudi de l’evolució del comportament ambiental de l’aigua que es recull a la Declaració Ambiental del Consorci Hospitalari de Vic que podeu trobar clicant aquí: http://www.foresosona.org/documents/DeclaracioAmbiental2010CHV.pdf

Més informació sobre el Dia Mundial de l’Aigua als següents enllaços:

http://www.unwater.org/worldwaterday/index_es.html

http://www.wearewater.org/es/la-seguridad-alimentaria-tema-del-d%C3%ADa-mundial-del-agua-2012_88268

Deixa el teu comentari