Dia Mundial de la Tuberculosi: 24 de març

allloro 23 març 2012

El Dia Mundial de la Tuberculosi serveix per generar un major nivell de consciència respecte de l’epidèmia mundial de tuberculosi i dels esforços per acabar amb la malaltia.

Actualment, un terç de la població mundial està infectada de tuberculosi. L’Aliança Mundial “Alto a la Tuberculosi”, xarxa d’organitzacions i països que lluiten contra la malaltia organitza el Dia Mundial per donar a conèixer l’abast de la malaltia i les maneres de prevenir-la i curar-la.

Aquest esdeveniment, que se celebra cada any el dia 24 d’abril, marca el dia en el que el Dr. Robert Koch va detectar l’any 1882 la causa de la tuberculosi, el bacil tuberculós. Aquest va suposar el primer pas cap al diagnòstic i la cura de la malaltia. L’OMS treballa per reduir, d’aquí al 2015, els índexs de prevalença i mort a la meitat

Deixa el teu comentari