TABAC

allloro 1 maig 2009

cigarret

El tabac procedeix d’Amèrica i el seu ús es va estendre per Europa a partir de la colonització d’aquest continent pels espanyols. Se suposa que va ser portada a Espanya per Francisco Hernando de Toledo.

A partir del segle XVII creix el seu consum de forma gradual i a partir del segle passat s’accepta socialment.

El tabac també té altres usos, com és la producció de nicotina, destinada a la preparació de productes farmacèutics i per usos insecticides.

Els elements que formen el tabac són:

LA NICOTINA (C10H14N2)
És l’alcaloide responsable de la major part dels efectes del tabac sobre l’organisme i és el que provoca la dependència física. La vida mitja de la nicotina a la sang és de menys de dues hores i així que es va reduint la seva concentració apareixen els símptomes que desperten el desig d’un nou cigarret.

ELS ELEMENTS IRRITANTS
Són les substàncies responsables de la tos típica del fumador i de l’estimulació de les glàndules secretores de la mucosa, que són les que alteren els mecanismes de defensa del pulmó.

ELS QUITRANS I AGENTS CANCÈRIGENS

EL MONÒXID DE CARBONI
Es troba en quantitats molt elevades en el fum del tabac. Té una gran afinitat amb la hemoglobina, el que provoca que disminueixi la capacitat de la sang per transportar oxigen.

Deixa el teu comentari