Sabem educar en la ingesta d’alcohol?

allloro 16 abril 2009

guiapadres_gran

L’adolescent busca en el consum d’enol desinhibir-se per poder fer allò que en estat ebri li fa menys vergonya, ser el centre d’atenció, sentir-se segur i reconegut dins el grup…. Això és degut a que està en període de maduració  personal on tot li genera dubtes i inseguretats.

Es funció dels adults que té més propers donar-li seguretat, fer-li creure que “ell pot” i que amb esforç i tenacitat tot s’aconsegueix. Si augmentem la seva autoestima, no tindrà necessitat de beure per fer allò que pot fer sense l’alcohol.
Educar per fer un ús adequat de les begudes alcohòliques que tenim a l’abast és funció dels pares, familiars, amics, mestres, sanitaris, …. Fins a l’edat adulta el consum ha de ser “zero”, després podem fer un consum moderat, aprenent a gaudir de la substància apreciant els seus valors culinaris.


Sònia Reig i Orta
Infermera, treballa Osona Salut Mental de l’Hospital General de Vic

Deixa el teu comentari