Donació d’òrgans i teixits

allloro 13 agost 2013

La donació és un acte altruista pel qual una persona, o la seva família, manifesta la voluntat que, a partir del moment de la seva mort, qualsevol part del seu cos que sigui apta per al trasplantament pugui ser utilitzada per ajudar altres persones.

 

El trasplantament és l’única solució per a moltes persones malaltes que pateixen un deteriorament irreversible d’algun dels seus òrgans vitals. El trasplantament consisteix en la substitució d’un òrgan o teixit deteriorat irreversiblement d’una persona amb expectativa de vida, per un òrgan o teixit sa procedent habitualment d’una persona donant morta.

El fet de portar el carnet de donant amb la documentació personal ajuda a refermar i testimoniar la vostra decisió de donar. És un carnet que no us compromet i del qual us podeu desfer en qualsevol moment si canvieu d’opinió.

Deixa el teu comentari