Què és la Tarda Jove?

allloro 21 juny 2010

És una consulta en les dependències del Cap Osona (Vic), atesa  per una llevadora molt sensibilitzada amb el tema, on rep als nois i noies que ho desitgin, i entre tots esbrinen els dubtes que més els inquieten. S’aprofita el moment per iniciar a les noies a tenir cura d’elles mateixes amb els controls ginecològics preventius habituals. Es parla d’anticoncepció, sexualitat, prevenció dels embarassos i malalties de transmissió sexual, etc… Si es detecta qualsevol patologia és atesa  d’immediat pel ginecòleg que passa visita paral·lela amb la llevadora.

L’accés a la consulta es quasi directa ja que la majoria de joves saben que tots els dimecres a la tarda de 16 a 20 hores, hi ha aquest espai al Cap Osona per a ells. No necessiten concertar visita prèvia i són atesos tan bon punt arriben.

Actualment tot reforçant la Tarda Jove de tots els ASSIR de Catalunya, hi ha un altre servei per els adolescents, i  penso que és un xic mes adient per els temps en què vivim i encara de forma més anònima. Des del  Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya es va engegar la web www.sexejoves.gencat.net on tots els nois i noies poden fer les seves consultes tot xatejant. La informació del xat és de 24 hores i s’acostumen a atendre entre 15 i 20 consultes diàries. Al darrera del xat hi ha un equip de llevadores fent guàrdia des dels  ambulatoris i/ o domicili que quan veuen que hi ha qualsevol consulta la responen d’immediat.

Anna Fuste, Llevadora  i responsable de de l’ASSIR, atenció per la salut sexual i reproductiva de la comarca .

Deixa el teu comentari