Receptes d’arreu del món

allloro 21 maig 2010

FOIE
INGREDIENTS:

  • 1 FETGE D’ÀNEC DE MÉS O MENYS ½ KG.
  • 2 CULLERADES SOPERES DE PORTO
  • 2 CULLERADES SOPERES DE BRANDY
  • 1 CULLERADETA DE CAFÈ DE SUCRE (MILLOR SUCRE MORENO)
  • FOIE

PREPARACIÓ:

Submergiu el fetge en un bol d’aigua freda i poseu-lo en la nevera per espai de vuit hores, a fi d’eliminar completament les restes de sang. Traieu-lo de la nevera, escorreu-lo, separeu amb cura els dos lòbuls, i amb ajuda d’un ganivet fi i ben esmolat, netegeu bé el fetge de venetes i tendons. No importa que es desfaci una mica, perquè després ja li donarem forma amb el film. Una vegada net, el posem a macerar amb el brandy, el porto, el sucre i el pebre negre, durant 12 hores a la nevera. Passat aquest temps, l’escorrem, li llevem les boletes de pebre que se li hagin quedat enganxades, i l’emboliquem en film de plàstic, estrenyent-lo bé i donant-li forma de rul·lo allargat. El posem al microones 2 minuts a màxima potència, el deixem reposar un minut, donem la volta al fetge, i l’hi posem un altre minut més. El deixem refredar, i el fiquem a la nevera, on haurà d’estar unes 48 hores, fins que agafi la consistència necessària.
BON PROFIT!!!

Deixa el teu comentari