Receptes de cuina d’arreu del món

allloro 29 març 2010

CUCÚS VEGETAL
Ingredients:
· Cuscús
· Nap
· Carabassa
· Pastanaga
· Carbassó
· Col de cabdell
· Condiments (sal, pebre negre, gingebre, colorant o safrà)

Elaboració:
En una olla amb poc oli, hi poseu a coure primer el nap i les pastanagues tallades a daus. Després afegir-hi aigua fins que la verdura quedi coberta. Quan el nap i les pastanagues estiguin mig cuits, hi poseu la col de cabdell. Vint minuts després hi afegiu la sal, el pebre negre, el gingebre i el safrà, i la carabassa tallada a trossos i el carbassó, a rodanxes. Finalment, al cap de vint minuts més, ho traieu del foc i ho deixeu reposar fins que el carbassó estigui al punt. Mentrestant, poseu el cuscús en una olla grossa i mulleu-lo bé. Remeneu-lo amb les mans i deixeu-lo reposar uns minuts. L’heu de coure en una “cuscussera” i 15 minuts després, el traieu del foc i el remeneu amb una forquilla. Torneu-lo a mullar amb aigua salada, continueu-ne la cocció al vapor durant 15 minuts més. Cal que repetiu aquesta darrera operació amb el cuscús una tercera vegada, i un cop estigui llest i ben solt, hi afegiu una mica de mantega i ho remeneu tot. Poseu el cuscús en una safata i el cobriu amb el guarniment vegetal. Decoreu-ho amb unes branques de canyella i ja el podeu servir.

Bon profit!!!

Deixa el teu comentari