La Medicina Tradicional Xina i les emocions

allloro 24 octubre 2009

En Medicina Tradicional Xina es considera que una malaltia és conseqüència d’un desequilibri energètic. Les causes d’aquest desequilibri les podríem dividir en dos grans grups.
1.Factors externs: Fred, humitat, sequedat, bactèries, virus, etc.
2.Factors interns: Alteracions de la sang, mal funcionament d’un òrgan, etc.
Però el factor més important de tots, és el factor emocional.
Les emocions d’aquesta forma són les causes internes que més conseqüències tenen.
La ira, la preocupació, la tristesa, la malenconia, l’alegria, la por. Tots experimentem en algun moment de la nostra vida, alguna d’aquestes emocions. És natural sentir ràbia quan estem frustrats o estar tristos després d’una pèrdua. En canvi, quan algun d’aquests estats d’ànim domina la nostra experiència interna o el nostre comportament extern, altera la nostra vida diària i el suau fluir de la nostra energia produint desequilibris que ens condueixen a la malaltia.

La Medicina Tradicional Xina relaciona directament l’emoció amb l’energia d’un òrgan. Per exemple: la ira, la ràbia, la frustració o les emocions contingudes i no exterioritzades, es relacionen directament amb l’energia del fetge i amb les seves funcions, de manera que quan aquest estat d’ànim és dominant es produeix un desequilibri energètic en l’àmbit hepàtic.
Normalment aquest desequilibri ve acompanyat d’altres símptomes també relacionats amb el fetge: com poden ser inflor abdominal, desajustos en la menstruació, mal de cap, pèrdua d’energia, amb el conseqüent esgotament físic, etc.
La por i l’angoixa són emocions que estan directament relacionades amb l’energia del ronyó. Quan la por és una emoció que ens domina pot produir un desequilibri energètic i produeix sovint ansietats, amb símptomes relacionats amb el desequilibri del ronyó, com poden ser palpitacions, sensacions d’ofec, falta d’hidratació, dolors lumbars o de genolls, etc.
La tristesa i el pulmó, la preocupació i la melsa-estómac, l’alegria i el cor són relacions directes entre emocions i òrgans.

Juan Carlos Mendoza
Medicina Tradicional Xina
Osteòpata

Deixa el teu comentari