Dia Mundial de la Salut Mental

allloro 14 octubre 2021

Programa d’actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre)

 

Osona organitza des de 2002 una programació anual per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre), coordinada per Osonament amb la col·laboració de: Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO), Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ActivaMent Osona i Agència de Salut Pública de Catalunya.

El programa de 2021, a nivell català, té com a lema “salut mental en un món desigual”, en referència als efectes que la pandèmia ha tingut en el benestar emocional de la població i l’empitjorament de la qualitat de vida de les persones i famílies que ja tenien problemes de salut mental abans de la Covid-19. Des d’Osona, també hem volgut posar el focus en els joves, que han patit especialment els efectes de la pandèmia. Per això, hem demanat la seva participació en alguns dels actes d’aquest programa. Així mateix, el programa Temps de contes per a infants, presenta un conte sobre les pors i les emocions que hagi pogut gener la pandèmia en els més menuts.