Actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental 2020

allloro 6 octubre 2020

Programa d’actes al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental 2020

  • El procés de dol és una de les temàtiques principals del programa

Osona organitza des de 2002 una programació anual per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre), coordinada per Osonament amb la col·laboració de: Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO), Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ActivaMent Osona i Agència de Salut Pública de Catalunya.

La situació que s’està vivint arran de la pandèmia està comportant una sèrie de problemàtiques i dificultats no només sanitàries sinó també socials i de gestió psicològica. Una de les més doloroses està sent la mort de persones en soledat o de forma sobrevinguda, que poden provocar processos de dol més complexes i més dificultats per fer l’acompanyament als infants. És per aquest motiu que s’ha decidit tractar aquesta temàtica a través d’una conferència en línia i a través de les sessions de  les diferents biblioteques d’Osona “Temps de contes”.

També s’ha organitzat una conferència telemàtica per parlar de la Síndrome de Burnout que poden patir els professionals de l’àmbit dels afers socials, i es farà una sessió formativa a periodistes amb l’objectiu de fomentar un tractament mediàtic més acurat de la salut mental als mitjans de comunicació. Finalment, també s’ha organitzat la sessió de Cineclub Vic, en aquesta ocasió, a la Sala Maideu de l’Atlàntida. 

 

Consulteu la programació:

http://www.osonament.cat/dia-mundial-de-la-salut-mental/