Dia Europeu de la Salut Sexual 2013

allloro 14 febrer 2014

“L’amor és bo per a la salut”

 Aquest esdeveniment, promogut des de l’any 2003 per l’Aliança Europea per a la Salut Sexual (ESHA), té l’objectiu de conscienciar la població de la importància de mantenir uns hàbits sexuals saludables i de l’impacte que tenen les disfuncions sexuals en la qualitat de vida de les persones.La promoció d’una sexualitat i afectivitat saludables, la prevenció tant primària com secundària de les infeccions de transmissió sexual, que en moltes ocasions s’amaguen per por o vergonya, el fet de gaudir d’una sexualitat sana i activa en la tercera edat i la necessitat de demanar ajuda professional quan es pateixen alteracions en la salut sexual són alguns dels temes que es volen posar de manifest amb la celebració d’aquesta jornada.

Enguany, amb el lema “L’amor és bo per a la salut”, la campanya se centra en la vinculació entre sexualitat, afectivitat i salut. De la mateixa manera que una sexualitat sana és un indicador de bona salut, hi ha malalties que poden influir en la vivència de la sexualitat i poden provocar un problema que pot afectar dones i homes, però que pot ser tractat.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la salut sexual com  ”un estat de benestar físic, emocional, mental i social relacionat amb la sexualitat; no és només l’absència de malaltia, disfunció o malestar” i afegeix que “requereix un apropament positiu i respectuós envers la sexualitat i les relacions sexuals, així com la possibilitat d’obtenir plaer i experiències sexuals segures, lliures de coerció, discriminació i violència”.