L’alimentació, marca diferents estils de vida (1era part)

allloro 24 març 2009

El passat dia 20 vam donar pas a la Primavera, i en conseqüència un canvi evident en l’aspecte de la natura, colors, hores de llum, etc. i segurament de canvis d’ànim en moltes persones.
Des de que el ser humà te vida, l’alimentació ha estat la base de la seva supervivència, però al mateix temps també es un baròmetre que ens indica diferents aspectes: cultura, ètnia, status social, religió, creences i fins i tot una filosofia de vida.
Basant-se en aquests fets, em parlarem de alguns tipus d’alimentació, com pot ser: la dieta Vegetariana i la dieta Macrobiòtica.

Aquests estils d’alimentació es basen en un principis comuns de Higienisme i que tenen les següents caracteristiques:
1.Sorgeixen de grans savis , podem enumerar a Hipòcrates que es el pare de la medicina naturista i que la seva màxima deia: que els aliments siguin la nostra millor medicina
2.Estan en contra del patiment i sacrifici d’animals i al mateix temps defensen la conservació del medi ambient
3.Aposten per productes frescos, de temporada i de procedència Ecològica i per tan provinents de agricultura que desestimi tot tipus de substàncies químiques en la seva producció.
4.Totes elles exclouen els productes refinats: farines blanques sucres, també embotits, begudes alcohòliques i aliments processats industrialment.
5.Relacionen la nostra salut física amb la salut emocional i per tan prioritsen no tan sols la classe d’aliments que ingerim sinó també la forma de cuinar-los i la combinació que fem d’ells.

Lluïsa Gorrindo (infermera i terapeuta)

Deixa el teu comentari