7 de juny Dia Mundial de la Donació d’Òrgans

allloro 8 juny 2017


El “Dia Nacional del Donant d’Òrgans i Teixits” se celebra el primer dimecres de juny. És una data d’homenatge a totes les persones, institucions, organitzacions i associacions que es troben compromeses amb la donació d’òrgans i teixits.
L’any passat, arran d’un acord de col·laboració amb el Donor Center (Banc de Sang i Teixits), l’Hospital Universitari de Vic i l’Hospital Sant Jaume de Manlleu van adquirir la condició de centres donants de teixits, fet que va permetre reactivar significativament les donacions a la comarca.

Actualment, el 83,54% de les famílies catalanes diuen sí a la donació d’òrgans dels seus familiars.

Segons dades de l’Hospital Universitari de Vic, l’any 2016 es van registrar un total de 19 donacions (una d’òrgans, una de teixits i disset de còrnies). Enguany ja hi ha hagut 11 donacions.

L’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) és un organisme adscrit al Servei Català de la Salut. Té diverses funcions i, entre d’altres, hi ha la de promoure la donació d’òrgans i teixits en el marc d’una actitud altruista i solidària i vetllar pel compliment dels drets dels pacients sotmesos a aquests tractaments.

Gràcies als donants i a les seves famílies, centenars de persones tenen una nova oportunitat i possibilitats de dur una vida millor. Cada dia més persones necessiten ser trasplantades, per aquest motiu cal no defallir i seguir fomentant la solidaritat.