A​quest diumenge ens traurem la camisa a favor de la salut mental!

allloro 27 maig 2016

Us informem que aquest diumenge 29 de maig, a les 16.30, l’Orfeó Vigatà acollirà la desfilada benèfica a favor de la salut mental organitzada pels Sagals d’Osona i que tindrà als propis membres de la colla com a models. La recaptació es destinarà al Programa Respir de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, que ofereix la possibilitat que les persones amb problemes de salut mental que ho desitgin participin de sortides d’un o més dies per diferents punts de Catalunya. Aquestes sortides els proporcionen un temps d’oci i benestar i ajuden a alleugerir la tasca cuidadora de les seves famílies.

La desfilada (entrada 5 euros) serà l’acte de cloenda de la campanya que durant tot el mes de maig han portat a terme els Sagals d’Osona a través de cartells i imatges on s’han anat veient diferents membres de la colla fent el gest de treure’s la camisa i amb missatges positius i normalitzadors sobre la salut mental.

La iniciativa, que s’ha estès per les xarxes socials amb les etiquetes #enstraiemlacamisa, #salutmental i #comtuicomjo ha estat seguida per moltes persones i per castellers d’altres colles, que també han decidit fotografiar-se traient-se la camisa.   

La campanya compta amb la col·laboració de l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona, la Fundació del Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, el Consorci Hospitalari de Vic i l’Ajuntament de Vic com a entitats, a banda del suport també de les famílies afectades, professionals i serveis comunitaris. També Arnau Tordera, cantant del grup Obeses, aportarà el seu gra de sorra fent una petita actuació durant l’acte. A més a més, hi col·laboren de forma voluntària dissenyadors, perruquers i estilistes.

Estem molt contents de tota la tasca i la divulgació que han fet Els Sagals d’Osona i ens agradaria molt que poguéssiu venir a gaudir d’aquest desfilada i en féssiu molta difusió!