Activitats Setmana Sense Fum a Osona

allloro 26 maig 2015

 

Centres d’Atenció Primària de la Comarca d’Osona:

A tots els CAPS i consultoris de la comarca es farà difusió de missatges per l’adquisició d’hàbits saludables, relacionats amb raons per deixar de fumar, a través de la “flor saludable”.

 Àrea Bàsica de Centelles.

Durant la setmana es muntaran taules informatives amb material d’educació sanitària.              

Àrea Bàsica del LLUÇANÈS.

Es faran xerrades informatives sobre el tabaquisme i es proporcionarà material informatiu sobre aquest tema als alumnes de 1r d’ESO de l´IES Castell del Quer.  A més, durant la setmana es muntaran taules informatives amb material d’educació sanitària.  

 Àrea Bàsica de Salut de MANLLEU.

Durant la setmana es muntaran taules informatives amb material d’educació sanitària, es realitzaran cooximetries a tots els usuaris que ho desitgin., i  es promocionaran els tallers de deshabituació tabàquica. D’altra banda es sol·licitarà formalment la senyalització de prohibició de fumar en l’espai exterior de davant del CAP amb una ratlla verda .

 Àrea Bàsica de Salut de RODA DE TER.

Es realitzarà una Xerrada  pels alumnes d’ESO de l’IES  Martí Pol sobre  “L’abordatge del tabac”.

A l’àrea bàsica es muntaran taules informatives amb material d’educació sanitària i es realitzarà una sessió formativa destinada a professionals sanitaris a càrrec de Jordi Verdaguer  (psicòleg CADO).

A més, durant la setmana també es duran a terme diferents activitats comunitàries a la biblioteca i les farmàcies del municipi. Aquestes disposaran de material informatiu sobre recomanacions de salut i tractaments per deixar de fumar. Finalment, es donarà a conèixer la campanya a través de la revista Roda de Ter, ràdio Roda i en els anuncis del Poliesportiu Municipal.

Àrea Bàsica de Salut de STA. EUGÈNIA DE BERGA.

Durant tota la setmana en els diferents consultoris es muntaran taules informatives amb material d’educació sanitària.

D’altra banda, es promocionaran els tallers per deixar de fumar que  enguany ja estan a la tretzena edició.

Àrea Bàsica de Salut de St. HIPÒLIT DE VOLTREGÀ.

Durant tota la setmana hi haurà taula informativa amb material d’educació sanitària. I es realitzaran cooximetries a tots els usuaris que ho desitgin.

Àrea Bàsica de Salut de St. QUIRZE DE BESORA.

Durant tota la setmana hi haurà taula informativa amb material d’educació sanitària. A més es passarà una enquesta sobre desahabituació tabàquica.

 Àrea Bàsica de Salut de TONA.

L’Àrea bàsica de salut  conjuntament amb el Punt Jove de la població organitzarà diferents activitats a l’IES de Tona destinades  als alumnes que hi vulguin participar.  Una de les activitats consistirà en demostrar els efectes nocius del tabac sobre els pulmons. L’altre serà un joc  tipus “pasapalabra” que inclourà conceptes relacionats amb el tabac.

A més, durant tota la setmana hi haurà taula informativa amb material d’educació sanitària a l’àrea bàsica.

 Àrea Bàsica de Salut de TORELLÓ.

Durant tota la setmana hi haurà taula informativa amb material d’educació sanitària.

 Àrea Bàsica de Salut de VIC-SUD.

Durant tota la setmana hi haurà taula informativa amb material d’educació sanitària. Es realitzaran cooximetries a tots els usuaris que ho desitgin. A més, es promocionaran els tallers grupals per deixar de fumar.

 Àrea Bàsica de Salut de VIC- NORD.

Durant la setmana es promocionaran els tallers grupals  per deixar de fumar i  es realitzaran cooximentries a aquells usuaris que ho desitgin. A més, hi haurà taula informativa amb material d’educació sanitària.

SISO PiPS (CHV, H. Sta. Creu, EBA Centelles, EBA Remei, ICS, FCMPPO, APSCAT, UVic).

Des del grup de Promoció i Prevenció de la salut del SISO s’ha elaborat missatges /raons per deixar de fumar. Aquests  es difondran a través del projecte  de les  “ Flors saludables” a totes les entitats SISO.

El 9 Nou  publicarà l’article: “A  tu, que estàs enamorat de la nicotina” del Dr. Miquel Ylla, cardiòleg de la comarca d’Osona.

Es farà difusió de les activitats previstes  per a la Setmana Sense Fum a les webs de les institucions SISO.

D’altra banda, està  previst realitzar una tertúlia el dia 26 de maig  a l’espai de la Isabel Campos al Canal Taronja. El tema serà la prevenció del tabaquisme en joves. S’explicarà l’experiència de l’escola Pare Coll de Vic  (FEDAC-Vic)relacionada amb el Programa Classes sense fum. A la tertúlia hi assistirà la Sra: Carme Goula ( professora del FEDAC-Vic ), una alumna ( pendent de confirmar), la Sra: Mireia Gallés ( Infermera EBA Vic-Sud) i la Sra: MÀngels Rifà ( Pediatre de l’ABS Tona).

 Consorci Hospitalari de Vic

Amb motiu del Dia Mundial Sense Fum, es farà una sessió general el dijous 28 de maig que comptarà amb la presència de l’alpinista, fotògraf i càmera Ferran Latorre, qui explicarà la seva experiència en el món de l’aventura i parlarà dels valors que la sustenten, com el lideratge, l’esperit d’equip, la incertesa davant el desafiament o la determinació en moments crítics.