Dia Mundial de la Diabetis

allloro 13 novembre 2014

Un any més celebrem el Dia Mundial de la Diabetis adreçat a la ciutadania i als/a les pacients que pateixen la malaltia.

Actualment, es calcula que hi ha uns 246 milions de persones a tot el món afectades per la diabetis, la majoria de les quals pateixen la tipus 2. A Espanya aquesta malaltia afecta un 6,05% de la població més gran de 16 anys (és a dir a 2.300.000 persones), la meitat de les quals desconeixen que pateixen aquesta carència.

Per aquest motiu, el dissabte 15 de novembre, durant tot el matí, la delegació a Osona de l’Associació de Diabètics de Catalunya (ADC) tindrem dues taules d’informació, una a Vic i una altra a Manlleu, on es faran anàlisis gratuïts de glucosa, per conscienciar de la importància de portar un bon autocontrol de la malaltia i alhora detectar possibles debuts en diabetis no manifestades.

De 9:00-13:00h
Anàlisis gratuïts de glucosa
Vic: Plaça Major-C/ Verdaguer (Casino)
Manlleu:  Plaça Mercat Municipal

Activitat gratuïta i oberta a tot el públic.

En el següent enllaç es pot descarregar el formulari Findrisc, un qüestionari que permet conèixer el risc de desenvolupar diabetis tipus 2, que afecta a la gran majoria de persones amb diabetis:

 http://www.e-encuesta.com/answer.do?testid=yeV+F/1HZvw=&chk=1

Per a incentivar la participació i per a alimentar les xarxes socials durant aquests dies, s’ha creat l’etiqueta #diabetis2014.

També es pot col·laborar amb la sensibilització de la societat a través de les xarxes socials, utilitzant la imatge del cercle blau, que simbolitza la unió de tots front la pandèmia de la diabetis.

Es poden consultar les activitats que han organitzat totes les delegacions de l’ADC al web: http://www.adc.cat/