Setmana Mundial de la Lactància Materna

allloro 5 agost 2014

Aquesta setmana se celebra la semana mundial de la lactancia materna  sota el lema: “ Al segle XXI , alleta on sigui, quan sigui”

 De l’1 al 7 d’agost se celebra a més de 170 països la Setmana Mundial de la Lactància Materna, destinada a fomentar la lactància materna, o natural, per millorar la salut dels nadons de tot el món.

Amb la Setmana Mundial es commemora la Declaració d’Innocenti, formulada per alts càrrecs de l’OMS i l’UNICEF a l’agost de 1990 amb la finalitat de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna.

La lactància natural és la millor manera de proporcionar al nadó els nutrients que necessita. L’organització Mundial de la Salut, OMS, la recomana com manera exclusiva d’alimentació durant els 6 mesos següents; a partir de llavors es recomana seguir amb la lactància materna fins als 2 anys, com a mínim, complementada adequadament amb altres aliments innocus.