Protegiu-vos del fred

allloro 30 desembre 2013

A l’hivern, l’arribada del fred pot afavorir l’aparició d’algunes malalties i també de determinats accidents relacionats ambla climatologia, que poden suposar un risc per a la salut. Estar sotmès a baixes temperatures pot afectar el bon funcionament de l’organisme, quan aquest no té capacitat per combatre la pèrdua de calor.
Podeu seguir alguns consells que us ajudaran a protegir-vos del fred i a passar un hivern saludable:
• Consulteu la previsió dels temps perquè us anticiparà les onades de fred.
• Els dies de fred més intens eviteu sortir de casa si no és estrictament necessari.
• Si heu de sortir, abrigueu-vos bé. És convenient que us vestiu amb diverses capes de roba poc ajustada al cos, abric i calçat impermeable, barret, guants i bufanda o una altra peça que protegeixi la cara i la boca.
• Eviteu els canvis bruscos de temperatures, especialment en infants, gent gran i persones que pateixen malalties respiratòries.
• Ingeriu aliments calents, com ara sopes o guisats, per augmentar la temperatura del vostre organisme. També és recomanable consumir aliments frescos rics en vitamines A i C, com ara fruites (cítrics), hortalisses i fruita seca.
• Informeu-vos dels horaris dels centres d’atenció primària més propers al vostre domicili.
• Recordeu que el telèfon 061 de CatSalut Respon atén les 24 hores del dia per donar consells de salut i també informar sobre quins són els centres sanitaris oberts.