Seguretat a la platja i a la piscina

allloro 11 juliol 2013

La pràctica de la natació i del bany a la platja o a la piscina és una activitat saludable i divertida, però pot comportar alguns problemes greus que cal prevenir, com són les lesions per caigudes o relliscades i els ofegaments per submersió. Per prevenir-los, cal que:

  • Ensenyeu els infants a nedar.
  • Assegureu-vos que una persona adulta responsable vetlli constantment per la seguretat dels infants mentre es banyin o juguin a prop de l’aigua. Els infants més petits estan exposats al risc d’ofegar-se encara que sàpiguen nedar.
  • Quan nedeu, feu-ho sempre en companyia d’altres persones. Sempre que sigui possible, banyeu-vos en llocs on hi hagi socorristes.
  • Assegureu-vos que els infants que no saben nedar duguin posat un dispositiu (armilla, “bombolleta”, etc.) adaptat a cada edat, que n’afavoreixi la flotabilitat i que ajudi a mantenir el cap fora de l’aigua en cas que hi caiguin. No confieu la seguretat dels infants a les joguines inflables.
  • Eviteu que els infants i els adolescents juguin a donar-se empentes a la vora de la piscina, a saltar l’un per sobre de l’altre, a enfonsar-se, a tirar-se en cadena pels tobogans, etc., i feu que respectin les normes de seguretat de les instal·lacions.
  • No us banyeu si hi ha bandera vermella, i respecteu sempre les advertències dels socorristes.
  • Eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-vos a l’aigua o mentre hi sou navegant o fent esquí aquàtic. No consumiu begudes alcohòliques mentre estigueu vigilant el bany dels infants.
  • No entreu de cop a l’aigua la primera vegada que us banyeu, després de menjar, d’haver pres molta estona el sol o d’haver fet un exercici físic intens.
  • Si a la vostra llar disposeu d’una piscina privada, instal·leu-hi una tanca protectora al voltant, de manera que els infants no hi puguin accedir sense anar acompanyats d’una persona adulta.

Deixa el teu comentari