El Banc de Sang busca persones del grup sanguini 0-

allloro 19 juliol 2013

 Es calcula que a Catalunya 400.000 persones són 0-, però només 18.000 són donants de sang

• Les reserves de 0- són molt baixes, tot i que a l’estiu es necessita especialment aquesta sang per accidents i emergències

• La campanya es fonamenta en unes ulleres detectores de 0-, per tal que tota la ciutadania contribueixi a localitzar donants d’aquest grup

• Per mitjà d’una eina es poden inserir les ulleres detectores a les fotos de perfil de Facebook i Twitter i difondre’n la necessitat a tota la xarxa de seguidors
El Banc de Sang ha llençat una campanya de captació de donants 0- (zero negatiu) per poder remuntar les reserves d’aquest grup sanguini i fer front a la necessitat que hi ha durant l’estiu. En aquests moments, només compten amb sang 0- disponible per a tres dies, quan la situació normal és de 7 a 9 dies.

Els donants del grup 0- s’anomenen donants universals, ja que la seva sang pot ser transfosa a malalts de qualsevol altre grup sanguini. Per això, aquest tipus de sang és imprescindible en situacions d’emergència, quan no hi ha temps de comprovar el grup sanguini del receptor.

Es calcula que a Catalunya hi ha un 8% de la població que és 0 negatiu. De fet, prop de 400.000 persones que tenen el grup sanguini 0 negatiu, però només 18.000 són donants de sang. Per això la campanya pretén en primer lloc localitzar quines persones són del grup sanguini 0 negatiu i després animar-les a donar sang.

La crida es fa a tots els donants 0 negatiu, ja que el grup sanguini és hereditari i és molt probable que tinguin persones del mateix grup entre els familiars més directes: pares, germans, fills… Però també s’anima tota la ciutadania a fer difusió de la necessitat de donar sang en general i especialment del grup sanguini 0-.

 

Aquest estiu, posa’t les ulleres detectores de 0
Per tal de facilitar la difusió mitjançant les xarxes socials, s’ha activat una eina que permet afegir les ulleres detectores de zero negatiu a la imatge de perfil de Facebook i Twitter. Així, d’una manera molt senzilla tothom podrà sumar-se a la campanya de cerca de zero negatiu i fer corre el missatge.
www.picbadges.com/badge/3296588

A més, els centres de donació que el Banc de Sang té als principals hospitals comptaran amb ulleres detectores de zero negatiu que podran lluir els donants per fer-se una fotografia i compartir-la a les xarxes socials.

Les xarxes han demostrat l’efectivitat amb aquest tipus d’iniciatives. L’estiu passat ja van servir per augmentar les donacions de 0- i al gener la Marató 2.0 de Donació de Sang va permetre duplicar les donacions en relació a l’edició anterior.

El Facebook del Banc de Sang (www.facebook.com/donarsang) té en aquests quasi 9.000 seguidors i el Twitter (www.twitter.com/donarsang), més de 4.000.

Deixa el teu comentari