Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accidents de Trànsit

allloro 19 novembre 2012

20 de novembre de 2012

Els accidents a la carretera provoquen la mort a prop d’1,3 milions de persones i danys o alguna incapacitat en altres 50 milions. Constitueix la principal causa de mortalitat entre els joves d’edats compreses entre els 15 i els 29 anys.

A l’octubre de 2005, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar una resolució que instava als governs a declarar el tercer diumenge de novembre com a Dia Mundial en Record de les Víctimes d’Accidents de Trànsit. El dia es va crear amb l’objectiu d’oferir reconeixement a les víctimes d’accidents i a la difícil situació dels familiars que s’enfronten a les conseqüències emocionals i pràctiques d’aquests tràgics successos.

L’OMS i el Grup de col·laboració de les Nacions Unides per a la seguretat vial encoratgen als governs i a les organitzacions no governamentals de tot el món a commemorar aquest dia per tal d’atraure l’atenció pública cap als accidents de trànsit, les seves conseqüències i els costos, i les mesures que poden prendre per a prevenir-los.

Deixa el teu comentari