Dia Mundial de la Salut Mental

allloro 8 octubre 2012

Les persones amb alguna problemàtica de salut mental defineixen l’estigma i el desconeixement de les malalties mentals com les principals barreres per a la recuperació, el benestar i la qualitat de vida, ja que generen aïllament social i dificultats per trobar feina, adquirir habitatge o participar en la comunitat.
El Dia Mundial de la Salut Mental, que es celebra el 10 d’octubre, aspira a fer créixer el coneixement i la consciència del públic en aquest àmbit. També promou un debat més franc entorn els trastorns mentals i les inversions en prevenció i tractament.
Des de la comarca d’Osona, una comissió formada per Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO), Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO), Consorci Hospitalari de Vic (CHV) i Universitat de Vic (UVic), promou un programa d’actes per acostar aquesta realitat a la població d’una forma amena, considerant que ningú no està immune als problemes de salut mental. A banda de la comissió, hi ha més entitats que s’impliquen en la organització, difusió i acollida d’aquests actes, que ja formen part de la seva programació estable.
A totes, els agraïm la seva col·laboració.

Osona amb la Salut Mental

Deixa el teu comentari