Dia Mundial contra l’Hepatitis: 28 de juliol

allloro 27 juliol 2012

La celebració del primer Dia Mundial contra l’Hepatitis, establert per l’OMS, per tal de fomentar la presa de consciència sobre les hepatitis virals i les malalties que causen, així com la difusió de coneixement sobre aquestes. La jornada brindarà l’oportunitat de centrar l’atenció en mesures específiques, com per exemple:

  • L’enfortiment de la prevenció, el cribratge i el control de les hepatitis virals i les malalties connexes.
  • L’ampliació de la cobertura de vacunació contra l’hepatitis B i la seva integració en els programes nacionals d’immunització.
  • La coordinació d’una resposta mundial contra l’hepatitis.

Els virus A, B, C, D i E de l’hepatitis causen infeccions agudes i cròniques i inflamació  del fetge, que poden derivar en cirrosis i càncer hepàtic. Aquests virus representen un risc enorme per a la salut mundial, doncs hi ha al voltant de 350 milions de persones amb infecció crònica per hepatitis B i uns 170 milions de persones infectades crònicament pel virus de l’hepatitis C.

Deixa el teu comentari