Flashmob: Ballem contra el cancer!

allloro 26 maig 2012

SETMANA EUROPEA CONTRA EL CÀNCER 2012
La FECEC i les entitats federades organitzen un flashmob per divulgar el codi europeu contra el càncer
El dissabte 26 de maig, el flashmob tindrà lloc a:

Vic a les 18h a la Rambla del passeig
Torelló a les 17h a la plaça Nova

 

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) dona suport a la Setmana Europea contra el Càncer que enguany es celebra del 25-31 maig i està organitzada per l’European Cancer Leagues per divulgar el codi europeu contra el càncer.
Per a l’obertura d’aquesta Setmana Europea contra el Càncer s’ha organitzat el flashmob “Ballem contra el càncer”. L’acte es celebrarà a diferents ciutats europees el proper dia 26 de maig. La música escollida per l’ocasió ha estat “Bongo Song” del grup Safrio Duo. El ritme de la cançó marcarà els passos de la coreografia que ha estat facilitada per l’organització i assajada prèviament per els participants de Roses, Vic i Torelló. L’acte té com objectiu animar els joves a implicar-se en la divulgació del codi europeu contra el càncer.
Per altra banda, durant la Setmana Europea contra el càncer hi ha prevista una conferència científica a Roma sobre el tabac, la detecció precoç i estils de vida saludables per el 31 maig-1 juny.
Cada any prop de 2,5 milions de ciutadans de la Unió Europea són diagnosticats de càncer, que és la segona causa de mort a Europa (29% homes i un 23% dones). S’espera que les xifres augmentin a causa de l’envelliment de la població.
A Catalunya, pel període 1998-2002, el promig anual de nous casos de càncer diagnosticats va ser de 29.062, 16.984 van ser homes i 12.078 dones. La taxa de supervivència observada als 5 anys (estimada a partir dels diagnosticats als anys 1995-1999) va ser del 38% en els homes i del 51% en les dones1. La bona notícia és que els experts estimen que al voltant d’un terç dels càncers més comuns en realitat es poden prevenir. Cal portar un estil de vida saludable, fent activitat física diària i seguint una alimentació sana, limitant un alt consum d’alcohol, evitant el tabac, l’exposició excessiva al sol i l’obesitat. Adoptant aquestes senzilles recomanacions el risc de desenvolupar un càncer es pot reduir de forma important.

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) és una entitat de segon nivell que agrupa 12 organitzacions que treballen per a millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies.
Es va constituir el 2001 i va néixer amb la vocació d’integrar els esforços en la lluita contra les malalties oncològiques a Catalunya. És cens d’informació i dóna servei a les entitats federades, a la vegada que fomenta el voluntariat en l’àmbit oncològic i desenvolupa programes en les àrees de divulgació i prevenció i desenvolupament psicosocial.
Formen part d’aquesta entitat les següents organitzacions a Catalunya: ACROSS, AFANOC, Associació Catalana d’Ostomitzats de Catalunya, Associació Fènix, F. Josep Carreras, F. Enriqueta Villavecchia, F. Roses contra el càncer, Oncolliga Girona, Lliga contra el càncer de Lleida, Oncolliga de Barcelona, Lliga contra el càncer de Tarragona i Osona contra el càncer. (www.fecec.cat)

Deixa el teu comentari