El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient visita la fàbrica de Llet Pascual a Gurb

allloro 30 maig 2012

El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient del govern català visita la fàbrica de Llet Pascual a Gurb, Osona

Gurb (Osona)30 de maig de 2012. El proper  divendres, 1 de juny, el Conseller  i varis membres del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural del govern català visitaran la fàbrica que el Grupo Leche Pascual té en el municipi de Gurb.

Les autoritats del departament seran rebudes per Tomás Pascual Gómez-Cuétara, President de Grupo Leche Pascual, per recórrer la fàbrica i conèixer de primera ma el procés de producció i envasat de la llet, així com les estratègies i sistemes de gestió en matèria de seguretat alimentària de Grupo Leche Pascual.

Al Conseller i als seus acompanyants també se’ls presentarà el Pla de Sostenibilitat Mediambiental de Llet Pascual, així com les bases de la política agropecuària d’aquesta empresa alimentària, amb la mes recent actuació ha presentat els resultats del Programa d’Anàlisis de Eficiència productiva creada per el propi Grupo Leche Pascual. Resultats que confirmen la productivitat de la mano d’obra dels ramaders de llet catalans, per sobre de la mitjana espanyola.

La jornada conclou amb una trobada amb els mitjans  de comunicació a las 13:15 hores.

Grupo Leche Pascual a Catalunya

Grupo Leche Pascual ha apostat, des de sempre, per la consolidació i l’increment de la seva presència a Catalunya. Actualment el grup genera 200 llocs de treball directes –entre la fàbrica de Gurb (Osona), la delegació comercial de Barcelona i el servei agropecuari on s’atén als ramaders- i dóna treball de manera indirecta a 250 professionals entre distribuïdors, transportistes i proveïdors de Catalunya. En aquest sentit, Leche Pascual compra i recull llet a 140 ramaders catalans distribuïts en granges d’Osona, Vallès Oriental i Occidental, Alt Empordà, Gironès, Bages i La Selva.

L’estreta relació de la companyia amb el sector ramader es completa amb la prestació de serveis d’ajut i assessorament per a contribuir a la professionalització dels criadors a la vegada que s’ofereixen incentius pel desenvolupament integral de les seves explotacions. Un exemple d’aquest treball en comú és el Programa d’Anàlisis de l’Eficiència Productiva que ha presentat els seus primers resultats i en el que es destaca que l’eficiència dels ramaders catalans, pel que fa a la productivitat de la seva mà d’obra, està per damunt de la mitjana espanyola.

Al març de 2011 Grupo Leche Pascual va presentar els primers 47 cotxes híbrids de la ciutat de Barcelona, Toyota Auris de propulsió alternativa, finançats per BBVA Autorenting que, a més de generar un estalvi econòmic respecte als vehicles convencionals, redueixen l’emissió de gasos d’efecte hivernacle ja que combinen un motor elèctric amb un altre de combustió.  Amb la suma d’aquests cotxes, i fins a un total de 500, “Leche Pascual reuneix la major flota comercial sostenible d’Europa” segons recents declaracions del vicepresident de Toyota Espanya, Jacques Pieraerts.

Grupo Leche Pascual compta, actualment, amb una planta pròpia a Gurb (Osona) que es va inaugurar l’any 2004 amb una inversió de 72 milions d’euros. La planta disposa, entre altres avenços, de tecnologia per l’envasa’t en ampolla de plàstic biodegradable que pot arribar a processar més de 200 milions de litres anuals.

 

Para más información:

María José Serrano 91.203.55.00 comunicacion@lechepascual.com

Montserrat Parareda 675.77.97.23 montse.parareda@lechepascual.com

 

Deixa el teu comentari